Gel is een kant en klare substantie wat op een nagel wordt gemodelleerd, door middel van een speciale gel lamp zal het middel uitharden en vast blijven op uw nagel. Gel is in vele kleuren en glitters. Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde tips of sjablonen. Het hangt van de nagel af wat ik gebruik en wat eventueel je voorkeur geeft.

Hoe gaat de behandeling?

De handen worden gedesinfecteerd, nagelriemen lichtjes terug geduwd en de natuurlijke nagel wordt in model gevijld, gereinigd en licht opgeruwd! Vervolgens wordt de gel in meerdere dunne lagen op de nagel aangebracht en wordt de hand enkele minuten per laag onder een LED/UV-lamp gehouden. Op deze manier hardt de gel uit. De plaklaag die overblijft op de kunstnagel wordt verwijderd en de nagel wordt in het gewenste model gebracht.

Na de behandeling worden de nagelriemen voorzien van nagelriemenolie, deze voedt en verzorgt zowel de nagelriemen als de nagels. Vervolgens wordt de gehele hand verzorgd met een voedende handcrème en kijk jij naar een prachtig resultaat gelnagels.

Voordelen Gel nagels ten opzichte van Acryl nagels:
Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel en Acryl niet
Gelnagels zien er natuurlijker uit dan Acrylnagels.
Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht dan bij het zetten van Acrylnagels